Analýza služeb informačního portálu - Burian, Petr; Šedivá, Zuzana, 1961-; Skalka, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Rychlý vývoj služeb v oblasti internetových technologií si žádá nepřetržitý rozvoj a modernizaci softwarových produktů včetně informačních portálů. Absence dokumentace často komplikuje další rozvoj produktu a zvyšuje náklady na jeho údržbu. Pro řízený rozvoj portálu je kvalitní dokumentace nezbytná a při její absenci je nutné provést obnovu. Předmětem práce je analýza služeb internetového informačního portálu, zaměřeného na cestovní ruch v oblasti kempování. Tato práce si klade za cíl podrobně rozebrat všechny nabízené služby portálu a následně zhodnotit jejich přínos pro uživatele portálu. V úvodu práce přiblížím základní pojmy týkající se provozování internetových portálů. Přiblížím pravidla použitelnosti a přístupnosti internetových stránek a jejich aplikaci na služby portálu. V práci popíšu metodu zpětného inženýrství, kterou použiji k obnově návrhu a dokumentace služeb. Vlastní analýza je následně rozdělena do dvou kroků. V prvním kroku je každá služba podrobně popsána a pomocí metody zpětného inženýrství vytvořena její reprezentace na vyšší úrovni abstrakce. V druhém kroku je provedeno a vyhodnoceno dotazníkové šetření zkoumající míru využití jednotlivých služeb skupinou potenciálních odběratelů. Z výsledků dotazníkového šetření jsou odvozena doporučení a změny týkající se dalšího provozu služby.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses