Návrh a využití klíčových indikátoru výkonnosti podniku - Kubát, Ondřej; Pour, Jan; Janda, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Diplomová práce se zabývá metodou řízení výkonnosti společnosti podle klíčových ukazatelů výkonnosti. Pozornost je zde věnována jak charakteristickým vlastnostem, tak způsobům návrhu ukazatelů a postupům implementace. Nezůstává pouze u popisu vlastní metody, ale také se věnuji souvisejícím oblastem, jako je manažerský přístup k řízení výkonnosti společnosti corporate performance management (CPM), nebo obor business intelligence. Teoretická část práce je zaměřena na sestavení modelu, podle kterého lze navrhnout pravé klíčové ukazatele výkonnosti s důrazem na úspěšnost celého projektu. Metodika je založena na výběru správných ukazatelů a způsobu jejich implementace, aby byl projekt úspěšný. Zvláštní pozornost je zde věnována konceptu CPM, jako základního principu z nějž klíčové ukazatele vychází. Praktická část se věnuje vlastnímu návrhu klíčových ukazatelů výkonnosti. Nejprve zde jsou na příkladu bankovní společnosti navrženy klíčové ukazatele výkonnosti. Poté byly tyto ukazatele konfrontovány s modelem, sestaveným v teoretické části. Následně byly ukazatele zhodnoceny. Hlavním přínosem této práce je vytvoření modelu, který může sloužit jako návod pro správný návrh klíčových ukazatelů ve společnosti a úspěšné dokončení projektu zavádění těchto ukazatelů. Práci by mohli využít i manažeři firem, které zajímají popsané přístupy k řízení výkonnosti společnosti.
Vedoucí práce: Jan Pour
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; business intelligence; diplomové práce; business intelligence; master's theses