Projektová kultura a její zlepšování - Lázníčková, Iveta; Chocholatý, Drahomír, 1950-; Musil, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato diplomová práce seznamuje čtenáře se třemi druhy kultur. Cílem práce je stanovit hlavní dimenze projektové kultury a prakticky ukázat použití jednoho z nástrojů na zlepšování firemní či projektové kultury, kterým je dotazníkové šetření. V neposlední řadě popsat všechny kroky, které po vyhodnocení dotazníku následují. První část pojednává o významu kultury a druzích kultur. Jako první je popisována národní kultura. Dále následuje kapitola věnující se firemní kultuře a jejím hlavním charakteristikám. Z hlediska hlavního cíle práce je v závěru této části uveden výčet metod zlepšování firemní kultury, a dále specifika kultury projektové, včetně jejích charakteristik a dimenzí. Druhá část je věnována představení společnosti a projektu, ve které dotazníkové šetření probíhalo, včetně vymezení hlavních rysů firemní kultury a hodnot této společnosti. Další kapitoly jsou věnovány struktuře dotazníku, vyhodnocení výsledků a činnostem, které následují po vyhodnocení dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Drahomír Chocholatý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; kultura; diplomové práce; culture; master's theses