Analýza podniků produkujících IS v období ekonomické krize - Kollárovits, Radek (2010)
Práce se zabývá problematikou ekonomické a finanční krize 2007 -- 2010. V práci je popisován vývoj ekonomické situace, průběh ekonomické krize a dopady na jednotlivá odvětví. Hlavní pozornost je věnována odvětví IT a konkrétně trhu s podnikovými informačními systémy. Jako konkrétní příklad demonstrování dopadů krize je vybrána společnost SAP, která působí na poli podnikových informačních systémů skoro 40 let a je světovým lídrem v oblasti podnikových informačních systémů. V práci byla analyzována situace během různých ekonomických recesí a porovnána s nynější ekonomickou situací. Cílem práce je analýza současné situace, dopady na jednotlivá odvětví, zejména pak na odvětví IT a producenty podnikových informačních systémů. Analyzovány jsou dopady na společnost SAP a také jaké jsou její reakce na tuto krizi. V práci jsou uvedeny nejčastější přijímaná protikrizová opatření a jejich dopady na podnik a navíc doporučení bodů, na které by měl podnik za doby ekonomické recese dát pozor.