Analýza podniků produkujících IS v období ekonomické krize - Kollárovits, Radek; Basl, Josef, 1961-; Mejdrech, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Práce se zabývá problematikou ekonomické a finanční krize 2007 -- 2010. V práci je popisován vývoj ekonomické situace, průběh ekonomické krize a dopady na jednotlivá odvětví. Hlavní pozornost je věnována odvětví IT a konkrétně trhu s podnikovými informačními systémy. Jako konkrétní příklad demonstrování dopadů krize je vybrána společnost SAP, která působí na poli podnikových informačních systémů skoro 40 let a je světovým lídrem v oblasti podnikových informačních systémů. V práci byla analyzována situace během různých ekonomických recesí a porovnána s nynější ekonomickou situací. Cílem práce je analýza současné situace, dopady na jednotlivá odvětví, zejména pak na odvětví IT a producenty podnikových informačních systémů. Analyzovány jsou dopady na společnost SAP a také jaké jsou její reakce na tuto krizi. V práci jsou uvedeny nejčastější přijímaná protikrizová opatření a jejich dopady na podnik a navíc doporučení bodů, na které by měl podnik za doby ekonomické recese dát pozor.
Vedoucí práce: Josef Basl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; podnikové informační systémy; analýza; diplomové práce; management information systems; analysis; master's theses