Zabezpečování kvality vzdělávání v prostředí vysokých škol - Črepaňa, Radek; Benáčanová, Helena, 1947-; Kunstová, Renata, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Vysoká škola při zabezpečování kvality vzdělávání potřebuje zjišťovat míru naplnění potřeb zákazníků. Proto potřebuje vysoká škola získávat zpětnou vazbu o hodnocení výuky ze strany studentů v rámci systematického vyhodnocování kvality výuky a jejího zabezpečování. Diplomová práce se nejprve věnuje zkoumání současného stavu problematiky v teorii. Cílem studia teoretického zázemí problematiky je poskytnout odrazový můstek pro další zkoumání problému v konkrétním prostředí. Výstupem zkoumání je proto přehled současného stavu problematiky v České republice a možnosti dalšího vývoje. Dále se práce věnuje zmapování a popisu současného snažení v prostředí Vysoké školy ekonomické v Praze. V rámci práce je také provedeno a vyhodnoceno vlastní výzkumné šetření mezi studenty fakulty na téma hodnocení kvality výuky studenty. Práce na základě těchto analýz a zjištění shrnuje doporučení v řešené problematice včetně návrhů na úpravu informačního systému školy. Dalším podkladem pro tato doporučení jsou zkušenosti z okolního prostředí. Hlavním přínosem je návrh strategické mapy, který obsahuje nosné prvky problematiky zasazené do strategických cílů instituce. Závěrečné doporučení práce je tak komplexním shrnutím kroků nutných pro efektivní zabezpečování kvality vzdělávání v prostředí školy.
Vedoucí práce: Helena Benáčanová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses