Využití IPTV v univerzitní síti - Jireš, Kamil; Pavlíček, Luboš; Beneš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem práce je nabídnout čtenáři řešení nasazení IPTV s využitím bezplatného software. V rámci práce bude čtenář seznámen s teorií týkající se IPTV, která obnáší nezbytné části systému, protokoly související s IPTV a možné chyby, se kterými se můžeme v průběhu provozování IPTV setkat. Práce je dělena do čtyřech částí. V první části je rozebrána teorie. V rámci teorie se čtenář seznámí s definicí základních pojmů, se základními prvky systému, s protokoly používanými ve spojení s IPTV a také budou zmíněny chyby, které mohou nastat během provozu IPTV služby. Ve druhé části je nastíněna architektura řešení, kde se čtenář může seznámit s řešením, které bylo realizováno v rámci zkušebního provozu. Třetí část se zaměřuje na volbu komponent (HW a SW), které byly použity pro zkušební provoz. Jsou zde zmíněny varianty, ze kterých se jednotlivé části vybíraly. Čtvrtá část obsahuje samotnou realizaci, kde je popsáno zprovoznění jednotlivých komponent. Na závěr čtvrté části jsou vloženy konfigurační soubory, které se dají použít v případě opakované realizace řešení.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses