Sběr sémanticky obohacených clickstreamů - Bača, Roman; Kliegr, Tomáš; Kuchař, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem této diplomové práce je poukázat na možnosti sběru sémanticky obohacených clickstreamů spolu s jejich aplikací na nově vyvíjeném pluginu analytického nástroje Piwik. Práce čtenáře provede základy webminingu a přeposíláním dat mezi klientem a serverem a způsoby zachycení těchto dat. Porovnají se zde i některé rozšířené analytické nástroje, hlavně Google Analyitcs, AWStats a Piwik. Směr práce se pak zaměří na software Piwik. Seznámí nás s variantami předávání parametrů v tomto nástroji s důrazem na tracking kód, databázovou strukturou, uživatelským rozhraním a rozšíření. Nepostradatelnou součástí této práce je program upraveného pluginu Site Search pro Piwik, na kterém jsou aplikovány nasbírané vědomosti popsané v teoretické části práce. Vývoji a struktuře tohoto pluginu jsou věnovány poslední kapitoly. V závěru práce jsou popsány možnosti využití nového pluginu.
Vedoucí práce: Tomáš Kliegr
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: znalostní technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses