SEO optimalizace webových stránek - Diblík, Jan; Molnár, Zdeněk, 1939-; Brdek, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tématem této práce je tzv. search engine optimization (SEO), česky - optimalizace pro vyhledávače. Pod tímto pojmem se ukrývá celá řada aktivit, postupů a technik. S jejich využitím je možné vylepšit pozice ve vyhledávačích na relevantní klíčová slova. Teoretická část ve své první polovině čtenáře seznámí se základními fakty a statistikami. Kromě toho samozřejmě také definuje základní termíny se SEO spojené. V její druhé části je pozornost soustředěna na hlavní faktory rozhodující o úspěšnosti optimalizace. V praktické části, se nejprve věnujeme analýze námi optimalizovaného eshopu, včetně jeho konkurentů. Na základě provedené analýzy, spolu se získanými teoretickými poznatky a vlastními zkušenostmi autora, byly navrženy jednotlivé změny a doporučení, jak eshop vylepšit a dále rozvíjet. Tyto změny jsou v další části postupně implementovány. Po jejich realizaci jsou zhodnoceny dopady na návštěvnost a umístění ve vyhledávačích.
Vedoucí práce: Zdeněk Molnár
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses