Jaká je cesta k cenové stabilitě centralizace vs. liberalizace bankovního sektoru - Koldus, Miroslav; Kapinusová, Jana; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato práce hledá ideální strukturu bankovního sektoru z pohledu cenové stability, která je definována jako peněžní ceny, které odpovídají spotřebitelským preferencím. Porovnáním společných znaků teorií centrálního a svobodného bankovnictví vyplynou čtyři základní oblasti, které budou dále podkladem komparativní analýzy. Hlavním argumentem analytické části potom je výsledek porovnání vztahu nabídky peněz na informační schopnost peněžních cen. Výsledkem této části budou čtyři podmínky pro dosažení stability cen, které umožní odpovědět na hlavní otázku této práce, tedy který z těchto dvou přístupů nabízí lepší záruky fungování cenového mechanismu.
Vedoucí práce: Jana Kotrbová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses