Historický vývoj oceňování pozemků na území ČR - Čiháková, Hana (2011)
Diplomová práce se zabývá historickým vývojem oceňování pozemků na území České republiky. Vývoj je sledován od roku 1897 do roku 1994. Toto období je rozděleno do čtyř etap z hlediska tvorby cen nemovitostí. V každé etapě je popis předchozích cenových předpisů, podle kterých se v té době řídilo oceňování pozemků. Praktická část slouží jako názorná ukázka historických ocenění konkrétního pozemku podle předchozích cenových předpisů. Jedná se o ocenění zastavěného stavebního pozemku v obci Leškovice.