Historický vývoj oceňování pozemků na území ČR - Čiháková, Hana; Dušek, David, 1973-; Baláš, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Diplomová práce se zabývá historickým vývojem oceňování pozemků na území České republiky. Vývoj je sledován od roku 1897 do roku 1994. Toto období je rozděleno do čtyř etap z hlediska tvorby cen nemovitostí. V každé etapě je popis předchozích cenových předpisů, podle kterých se v té době řídilo oceňování pozemků. Praktická část slouží jako názorná ukázka historických ocenění konkrétního pozemku podle předchozích cenových předpisů. Jedná se o ocenění zastavěného stavebního pozemku v obci Leškovice.
Vedoucí práce: David Dušek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; oceňování pozemků; pozemkové knihy; diplomové práce; land valuation; land records; master's theses