Ocenění podniku společnosti Mubea spol.s.r.o. - Rudolfová, Lucie; Mařík, Miloš, 1947-; Goldscheidová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem diplomové práce je ocenění společnosti Mubea, spol. s r.o.se sídlem v Žebráku. Společnost je součástí nadnárodní skupiny Muhr und Bender KG, přičemž jejím vlastníkem je holdingová společnost skupiny Mubea Engineering AG pro jejíž účely je investiční ocenění zpracováno. Investiční ocenění společnosti k 1.1.2009 odráží nejvýznamnější investice naplánované na rok 2011. Výsledné ocenění vychází ze dvou použitých metod: výnosové ocenění metodou DCF entity a tržní ocenění metodou ocvětvových multiplikátorů. Vlastnímu ocenění předchází strategická a finanční analýza, které předběžně zhodnotí možnost nekonečného trvání podniku, analýza a prognóza generátorů hodnoty a finanční plán.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; automobilový průmysl; diplomové práce; automobile industry; master's theses