Strategie značky na trzích umění a kulturního dědictví - Hanušová, Petra; Černá, Jitka, 1961-; Johnová, Radka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce je zaměřena na aspekty tvorby značky na trzích umění a kulturního dědictví. Analyzuje chápání kulturních produktů, značky a procesů jejího budování v kontextu marketingu institucí spravujících kulturní statky. Zabývá se fenomény a okolnostmi vzniku značek základních uměleckých produktů a jejich vztahu k procesům brandingu kulturních institucí. Na základě rozboru praktických příkladů práce předkládá dostupnou orientační metodiku hodnocení značky, její identity, úrovně image a potenciálních silných a slabých stránek. Na základě navržené metodiky jsou na příkladech významných institucí prezentovány specifické situace a strategie. Práce přináší systematický pohled na budování značky v kultuře a poskytuje doporučení pro pracovníky managementu kulturních institucí.
Vedoucí práce: Jitka Černá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: arts Management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses