Porovnání hospodaření města Pelhřimov s obcí Hořepník - Šenkýřová, Kateřina; Marhounová, Jaroslava; Takáčová, Hana, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část popisuje celkovou problematiku hospodaření a plnění územních samosprávných celků. Obsahuje charakteristiku obcí, vymezení samostatné a přenesené působnosti, popis orgánů obce a především seznámení s rozpočtovými příjmy, rozpočtovými výdaji a způsobem sestavování rozpočtu. Praktická část zahrnuje charakteristiku města Pelhřimov a obce Hořepník. Poté se zabývá analýzou hospodaření daného města a obce v letech 2007 -- 2009 a jejich vzájemným porovnáním.
Vedoucí práce: Jaroslava Marhounová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses