Analýza krizové připravenosti organizace působící v oboru školství - Kramešová, Petra (2010)
Obsahem diplomové práce je analýza krizové připravenosti organizace působící v oboru školství. Skládá se z teoreticko -- metodologické části a praktické části. Teoretická část pojednává o specifikách a zvláštnostech krizového managementu a analyzuje cíle a podstatu krizové připravenosti organizace tohoto typu. Praktická část prezentuje provedený výzkum, ukazuje na silné a slabé stránky, jako i na hrozby a příležitosti, které podstatným způsobem limitují stav a úroveň krizové připravenosti zkoumaných škol. Předposlední oddíl je zaměřen na návrhy metodiky zajištění krizové připravenosti na školách. Závěr následně shrnuje a vyhodnocuje provedená šetření. Z důvodu lepší ilustrace jsou k práci připojeny přílohy, které více přiblíží problematiku.