Testování bezpečnosti bezdrátových sítí - Klíma, Tomáš (2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou hodnocení bezpečnosti bezdrátových sítí za použití penetračního testování. Autor si klade za cíl vytvořit vlastní metodiku penetračního testování bezdrátových sítí WIPE a ověřit její použitelnost v reálném prostředí. Při její tvorbě pak vychází ze současně používaných metodik a přístupů. Tyto metodiky, stejně jako nástroje používané při jejich aplikaci jsou též v práci představeny a je prokázána jejich praktická využitelnost.