Vplyv CSR na image značky - Mičáková, Veronika; Zamazalová, Marcela; Skokanová, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cieľom tejto diplomovej práce je zistiť, či existuje vplyv spoločenskej zodpovednosti firiem na image značky. Konkrétne skúmam vplyv CSR firmy L'Oréal na image značky L'Oréal Paris. V teoretickom úvode predstavujem koncept CSR, popisujem podstatu značky, jej image-u, a to s konkrétnymi príkladmi z praxe pre lepšie pochopenie problematiky. Prechod medzi teoretickou a praktickou časťou vytvorila tretia kapitola venovaná stručnej charakteristike firmy L'Oréal a jej značky L'Oréal Paris. Nasledujúca praktická časť je zameraná na predstavenie spomínaného vlastného výskumu uskutočneného formou dotazníkového šetrenia, kde okrem iného využívam sémantický diferenciál a fyziognomický test. V závere práce analyzujem získané odpovede za pomoci prvotnej sumarizácie a ďalšieho zisťovania zaujímavých súvislostí. Na základe takto nadobudnutých výsledkov zodpovedám kľúčovú otázku, či vôbec existuje nejaký vplyv spoločenskej zodpovednosti L'Oréal-u na image značky L'Oréal Paris a navrhujem možnosti, ako by spoločnosť mohla prípadný pozitívny efekt CSR na značku maximálne využiť.
Vedoucí práce: Marcela Zamazalová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses