Porovnání komerčních a open source nástrojů pro testování softwaru - Štolc, Robin; Buchalcevová, Alena, 1958-; Borovcová, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tématem této práce jsou nástroje pro testování softwaru, konkrétně se jedná o nástroje pro manuální testování, automatické testování, záznam chyb a test management. Cílem práce je představit čtenáři několik testovacích nástrojů z každé kategorie a tyto nástroje mezi sebou porovnat. K tomuto hlavnímu cíly se váže vedlejší cíl, spočívající ve vytvoření soubor kritérií pro účely porovnání testovacích nástrojů. Přínosem práce je popsání a porovnání vybraných testovacích nástrojů a vytvoření souboru kritérií, která mohou být použita pro porovnání libovolných dalších testovacích nástrojů. Práce je rozdělen a do čtyř hlavních částí. V první části jsou stručně popsány teoretické základy testování softwaru, druhá část zabývá popisem různých kategorií testovacích nástrojů a jejich úlohou v testovacím procesu, ve třetí části je definován způsob porovnání testovacích nástrojů a jeho kritéria a v poslední, čtvrté, části jsou popsány a porovnány jednotlivé testovací nástroje.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; testování softwaru; diplomové práce; software testing; master's theses