Cenzura internetu v Číně - Pátek, Daniel; Bruckner, Tomáš, 1974-; Li, Xiaokun; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato práce se zabývá problematikou internetové cenzury v Čínské lidové republice. Popis aktuální situace a vysvětlení základních pojmů je součástí úvodní kapitoly práce. V dalších částech teoretického oddílu je čtenář seznámen s technickými a právními detaily čínské cenzury, diskutována jsou blokovaná klíčová slova a způsoby, jakými se snaží čínští uživatelé tato opatření obejít. V diskusní části je vysvětlen rozdílný pohled na cenzuru v západním světě a v samotné Číně. S ohledem na tuto skutečnost jsou zmíněny podmínky udržitelnosti stávajícího stavu cenzury a jsou navrženy možné scénáře vývoje této problematiky v budoucnosti.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; internet; cenzura; informace; diplomové práce; Internet; censorship; information; master's theses