České zdravotnické fórum jako nástroj informovanosti veřejnosti - Svobodová, Martina; Říhová, Vladimíra; Durdisová, Jaroslava, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Jako reakce na "bílá místa" v tržní ekonomice vznikají v České republice neziskové organizace a jejich celkový počet se od roku 1989 stále zvyšuje. Zakladatelé si uvědomují, že ne ve všech oblastech národního hospodářství se lze spoléhat na neviditelnou ruku trhu. Důvod je prostý, využití některých mezer na trhu nevede k zisku. Pro zdravotnictví, nebo alespoň některé jeho části, je tento problém charakteristický. Když pomineme státní příspěvkové organizace a občanská sdružení, která se věnují úzce vymezené problematice jejích členů, jsou tu i nevládní neziskové organizace, které si kladou za cíl přispět ke zlepšení celkového postavení pacientů, pojištěnců, resp. všech občanů, kterých se český zdravotní systém týká. Je ale splnění takové ambice NNO vůbec reálné?
Vedoucí práce: Vladimíra Říhová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; zdravotnictví; bakalářské práce; health service; bachelor's theses