Chování českých bank od počátku světové finanční krize v roce 2008 - Forman, Jan (2010)
Světová finanční krize v roce 2008 významně postihla bankovní sektor. Tato bakalářská práce zkoumá dopady krize na české bankovnictví. Mapuje strukturu a vývoj českého bankovního trhu a popisuje jednotlivé typy úvěrových produktů nabízených u nás. Další kapitoly se zabývají přesunem krize ze Spojených států amerických do České republiky a změnou chování českých bank. Cílem této práce je analýza objemu poskytnutých bankovních úvěrů fyzickým osobám a podnikům, kterou najdeme v aplikační části práce.