Velká hosp. krize v Československu - hospodářský vývoj - Kohout, Michal; Váňa, Daniel; Tajovský, Ladislav, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Světová ekonomika se musela ve 30. letech minulého století vypořádat s výzvou, kterou svět dosud nezažil. Tou byla Velká hospodářská krize, která byla naplno odstartována krachem na newyorské burze v roce 1929 a měla zásadní vliv na fungování ekonomik téměř všech států světa, Československo nevyjímaje. Tato bakalářská práce se bude věnovat hospodářským dopadům recese na nejvyspělejší státy tehdejšího světa. Poté se bude zabývat průběhem a dopady Velké krize na národní hospodářství Československa. Hlavním cílem této práce je zjistit průběh krize, její hloubku, vliv na jednotlivé sektory a v neposlední řadě důvody vzniku největší hospodářské krize v moderních dějinách.
Vedoucí práce: Daniel Váňa
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; Československo; bakalářské práce; Czechoslovakia; bachelor's theses