Rozpočtovnie v mimovládnych neziskových oganizáciách - Sobkuliaková, Lucia; Matyáš, Ondřej, 1979-; Stránský, Jakub, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práca sa zameriava na rozpočtovanie v mimovládnych neziskových organizáciách. Práca je rozdelená na dve časti, teoretickú a praktickú. Teoretická časť má dve kapitoly. Prvá kapitola charakterizuje neziskové organizácie , ich vývoj na Slovensku a problematiku darovania dvoch percent z dane z príjmu. Druhá kapitola popisuje rozdiely medzi ziskovými a neziskovými organizáciami, čo sa týka rozpočtu. Charakterizuje rôzne typy rozpočtov ako provozný rozpočet alebo rozpočet cash-flow. Popisuje aj rozpočtový cyklus. V praktickej časti sa práca sústredí na občianske združenie, kde popisuje vzájomné vztahy medzi členmi a hlavné ciele organizácie. Identifikuje prijmi a výdaje, podľa ktorých sa zostaví rozpočet organizácie.
Vedoucí práce: Ondřej Matyáš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses