Leasing z pohledu české legislativy a z pohledu Mezinárodních standardů účetního výkaznictví - Ptáček, Jan; Cardová, Zdenka, 1951-; Strouhal, Jiří, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tématem diplomové práce je porovnání způsobu účetního zachycení leasingu podle českých účetních předpisů a podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Práce je rozdělena do šesti kapitol. První kapitola je věnována historii leasingu a jeho vývoji. Druhá kapitola se zabývá vymezením leasingu a jeho jednotlivých typů a dále shrnutím výhod a nevýhod leasingu. Třetí kapitola popisuje úpravu leasingu v ČR. Čtvrtá kapitola je věnována účetnímu zobrazení leasingu podle českých účetních předpisů. Pátá kapitola se zabývá problematikou leasingu z pohledu IAS 17. Obsahem poslední kapitoly je zobrazení účetních postupů a jejich odlišností na reálné leasingové smlouvě.
Vedoucí práce: Zdenka Cardová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví; leasing; účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; accounting; leasing; master's theses