Specifika účtování a financování základních škol - Dudková, Jana (2010)
Diplomová práce se zabývá oblastí neziskového sektoru, zejména příspěvkovými organizacemi zřízenými územními samosprávnými celky. První část obsahuje stručnou charakteristiku a základní znaky celkového neziskového sektoru a legislativní úpravu příspěvkových organizací zřízených organizační složkou státu a územně samosprávnými celky. V další části jsou popsána specifika účtování příspěvkových organizací. Praktická část je věnována Základní škole a Mateřské škole Korouhev. Je v ní vysvětleno financování příspěvkových organizací.