Specifika účtování a financování základních škol - Dudková, Jana; Marhounová, Jaroslava; Takáčová, Hana, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce se zabývá oblastí neziskového sektoru, zejména příspěvkovými organizacemi zřízenými územními samosprávnými celky. První část obsahuje stručnou charakteristiku a základní znaky celkového neziskového sektoru a legislativní úpravu příspěvkových organizací zřízených organizační složkou státu a územně samosprávnými celky. V další části jsou popsána specifika účtování příspěvkových organizací. Praktická část je věnována Základní škole a Mateřské škole Korouhev. Je v ní vysvětleno financování příspěvkových organizací.
Vedoucí práce: Jaroslava Marhounová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: příspěvkové organizace; účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; nonprofit organizations; master's theses