Konkurenčná analýza trhu automobilov v ČR - Kručko, Ladislav (2010)
Práca na základe konkurenčnej analýzy hodnotí pozíciu značky Renault na českom trhu osobných a ľahkých úžitkových automobilov. Teoretická časť popisuje metódy využívané pri analýze odvetvia a konkurencie a zameriava sa na konkurenčnú výhodu ako hlavný pilier úspechu v boji s konkurenciou. Úvod praktickej časti popisuje stav, štruktúru a vývoj českého automobilového trhu. Nasleduje analýza imidžu značky Renault a jeho porovnanie s ostatnými významnými značkami. Praktickú časť uzatvára porovnanie konkurentov vo vybranom segmente, ktorý bol zvolený na základe výsledku analýzy portfólia značky Renault.