Generování výstupních sestav v prostředí webu - Kolafa, Lukáš; Sklenák, Vilém, 1963-; Kosek, Jiří, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Dnes je velmi často potřeba z firemních informačních systémů tisknout dokumenty, které jsou vzhledově ušity firmě na míru. Informace, které se mají na takovém dokumentu zobrazit, bývají uloženy v databázích. Obsahem této práce je popis způsobů, jak data automaticky převádět na formátovaný dokument. Snažím se ukázat některé metody, jak automaticky generovat tiskové výstupy a jak pro ně co nejjednodušeji vytvářet šablony. Pro účely této práce jsem vytvořil menší webovou aplikaci, která připomíná informační systém dopravní firmy. Aplikace umožňuje vytvářet dokumenty pomocí tiskových šablon. Všechny dokumenty jsou generovány v běžně rozšířených formátech.
Vedoucí práce: Vilém Sklenák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: znalostní technologie [obor dipl. práce]; LaTeX (software); XSLT (programovací jazyk); diplomové práce; LaTeX (software); XSLT (programming language); master's theses