Zlepšování softwarových procesů v oblasti testování - Libík, Jakub; Buchalcevová, Alena, 1958-; Šos, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Diplomová práce se zabývá zlepšováním softwarových procesů podle implementačního balíčku Testování softwaru, který je návodem na zavedení s testováním souvisejících procesů mezinárodní normy ISO/IEC 29110 Life-Cycle Profiles for Very Small Entities. Cílem práce je lokalizace implementačního balíčku Testování softwaru do českého jazyka a provedení pilotního projektu jeho použitím na reálném softwarovém projektu ve velmi malém podniku. Další cíl pak zahrnuje hodnocení implementačního balíčku a návrh úprav pro jeho zlepšení. Skutečným přínosem práce je samotné provedení pilotního projektu, jehož výsledkem bylo zlepšení procesu testování v daném podniku. Další očekávané přínosy vycházející přímo z definovaných cílů spočívají v lokalizaci implementačního balíčku do českého jazyka, jeho hodnocení a návrhu změn. Práce jako celek pak může sloužit jako návod a zdroj informací pro další podniky usilující o zlepšování procesu testování, jelikož je příkladem zavedení implementačního balíčku Testování softwaru a obsahuje také teoretický úvod do problematiky testování a zlepšování procesů v malém podniku.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; testování softwaru; diplomové práce; software testing; master's theses