Využití metodik projektového řízení pro implementaci informačních systémů, jejich porovnání a využití v praxi - Kuchyňka, Petr; Kačín, Radovan; Křivánková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Práce představuje a následně porovnává celosvětově uznávané standardy projektového řízení PMBOK Guide publikované organizací PMI a CzNCB, jenž vychází ze standardu ICB od organizace IPMA, a Implementační metodiku ASAP od společnosti SAP, která je určena pro implementaci SAP řešení. Nechybí ani využití získaných teoretických poznatků v reálných situacích na projektech implementace SAP řešení realizovaných společností NESS Czech s.r.o.. Za tímto účelem jsou identifikovány možné problémy, které mohou vzniknout při jakékoliv implementaci SAP řešení, a to díky znalostem a zkušenostem projektových manažerů a architektů řešení společnosti NESS Czech s.r.o., a to nejen v každé fázi Implementační metodiky ASAP, ale i v předimplementační přípravě projektu. Po určení role a odpovědnosti projektového manažera za stranu dodavatele jsou nastíněny možnosti, jak se těmto možným problémům spadajícím pod projektového manažera dodavatele vyhnout, popřípadě jak na tyto problémy vhodně reagovat.
Vedoucí práce: Radovan Kačín
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses