CPM - Řízení podnikové výkonnosti v prostředí telekomunikační společnosti - Svoboda, Ondřej (2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou řízení podnikové výkonnosti, což představuje nový směr ve využívání dat produkovaných Business Intelligence. Hlavním přínosem této práce je aplikace tohoto přístupu v prostředí telekomunikačního operátora. Teoretický základ řízení podnikové výkonnosti, který například zachycuje rozbor komponent, architektury, budoucího vývoje a současného stavu na trhu, je popisován v prvních dvou kapitolách. Třetí kapitola představuje předstupeň praktické části, protože se zabývá vybranou metodikou implementace řízení podnikové výkonnosti. V rámci této metodiky se práce zaměřuje na dvě části, kterými jsou analýza a návrh. Zatímco čtvrtá kapitola popisuje výchozí situaci a metodu sběru informací, pátá a šestá tvoří jádro samotné práce. Pátá kapitola, která se zaměřuje na již zmíněnou analýzu, mapuje současný stav potřebných částí pro navržení řízení podnikové výkonnosti a tam, kde je třeba, předkládá návrhy změn. Šestá kapitola, která z analýzy současné situace ve společnosti a návrhu změn vytváří komplexní návrh řízení podnikové výkonnosti v reálném prostředí. Tento návrh představuje souhrn teoretických poznatků o řízení podnikové výkonnosti a současné situace v telekomunikační společnosti. Poslední sedmá kapitola uvádí doporučení, která by přispěla k budoucí možné implementaci navrženého řízení podnikové výkonnosti.