Příprava a hodnocení developerských projektů - Šafratová, Šárka (2011)
Práce se zabývá problematikou přípravy a hodnocení komerčních developerských projektů. Teoretická část práce popisuje všechny fáze přípravy a realizace projektů dle jejich chronologického souslednosti, zvláštní pozornost je věnována hodnocení ekonomické efektivnosti projektů. Problematika řešená v praktické části práce vychází z výsledků šetření mezi relevantními subjekty na developerském trhu. Analýza výsledků šetření mezi několika developerskými firmami odhalila nedostatky v jejich práci. Tato práce se snaží dát návod k jejich odstranění. Dotazování mezi ostatními subjekty mělo za cíl analyzovat pohled banky, stavební firmy a facility managementu na problematiku developerských projektů a využít získaných poznatků k formulaci doporučení pro developera. Cílem práce je integrace pohledů všech zúčastěných subjektů s cílem využití získaných poznatků k navržení souborů doporučení, která by měla zkvalitnit práci developera.