Příprava a hodnocení developerských projektů - Šafratová, Šárka; Fotr, Jiří, 1938-; Vyskočil, Vlastimil K., 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Práce se zabývá problematikou přípravy a hodnocení komerčních developerských projektů. Teoretická část práce popisuje všechny fáze přípravy a realizace projektů dle jejich chronologického souslednosti, zvláštní pozornost je věnována hodnocení ekonomické efektivnosti projektů. Problematika řešená v praktické části práce vychází z výsledků šetření mezi relevantními subjekty na developerském trhu. Analýza výsledků šetření mezi několika developerskými firmami odhalila nedostatky v jejich práci. Tato práce se snaží dát návod k jejich odstranění. Dotazování mezi ostatními subjekty mělo za cíl analyzovat pohled banky, stavební firmy a facility managementu na problematiku developerských projektů a využít získaných poznatků k formulaci doporučení pro developera. Cílem práce je integrace pohledů všech zúčastěných subjektů s cílem využití získaných poznatků k navržení souborů doporučení, která by měla zkvalitnit práci developera.
Vedoucí práce: Jiří Fotr
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; ekonomická efektivnost; riziko; diplomové práce; economic efficiency; risk; master's theses