Základné metódy merania finančnej výkonnosti - Loy, Dalibor; Wagner, Jaroslav, 1977-; Halíř, Zbyněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Výkonnosť podniku je veľmi dôležitý faktor, ktorý ovplyvňuje schopnosť podniku prežiť v dnešnom vysoko konkurenčnom prostredí. Otázkou ale zostáva, ako túto výkonnosť zmerať. Táto práca sa zameriava na analyzovanie a zmapovanie najvýznamnejších a inovačných metód merania výkonnosti podniku. Pri analyzovaní metód sa však určite nezaobídeme bez účtovných informácií, ktoré sú hlavným zdrojom mnohých meradiel. V práci je preto zhodnotený potenciál účtovných informácií byť kvalitným zdrojom informácií v rámci merania výkonnosti podniku. Hlavnou myšlienkou práce je však prevedenie komparatívnej analýzy už spomínaných meradiel výkonnosti podniku, s cieľom nájsť najvhodnejšie meradlo (prípadne ich kombináciu), ktoré by sa dalo použiť pri meraní výkonnosti v kontexte riadenia hodnoty podniku pre potrebu jeho riadiacich pracovníkov (manažérov), teda interných používateľov.
Vedoucí práce: Jaroslav Wagner
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses