Českoslovenští turisté v Jugoslávii v období normalizace - Doležal, Radek; Szobi, Pavel, 1983-; Kozmanová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato práce se zabývá cestováním občanů Československé socialistické republiky do Jugoslávie v sedmdesátých a osmdesátých letech 20.století. Problematiku popisuje hlavně za pomoci nevydaných archivních pramenů. Vyjmenovává náležitosti, jež byly pro vycestování potřebné, popisuje trendy, jimiž turismus v období normalizace procházel. Údaje srovnává s dalšími, socialistickými i kapitalistickými státy. Zkoumá i četnost nákupů spotřebního zboží československými turisty. Zvláštní kapitola je věnována emigraci občanů přes SFRJ. Analyzuje, v jakém množství probíhala. Popisuje i způsoby útěků a strukturu emigrantů. Cílem a zároveň hlavním přínosem práce je ucelení a reprodukce získaných poznatků o dané problematice.
Vedoucí práce: Pavel Szobi
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; emigrace; cestovní ruch; bakalářské práce; emigration; tourism; bachelor's theses