Finanční analýza spořitelního družstva - Šišková, Kateřina (2010)
Diplomová práce se zabývá finanční analýzou spořitelního družstva. Hlavním cílem je přiblížit fungování družstevních záložen na území ČR a aplikovat postupy finanční analýzy na vybranou družstevní záložnu. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola se zabývá obecně finanční analýzou podniku, jejími zdroji, uživateli a metodami. Druhá kapitola se věnuje právní úpravě družstevních záložen, jejich fungování na Českém trhu a povinnostem vůči dohledu ČNB. Účetnictví a výkazy spořitelních družstev jsou rozebrány ve třetí kapitole. Závěrečná čtvrtá kapitola je věnována praktické analýze vybraného spořitelního družstva.