Finanční analýza spořitelního družstva - Šišková, Kateřina; Míková, Marie, 1953-; Sonták, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce se zabývá finanční analýzou spořitelního družstva. Hlavním cílem je přiblížit fungování družstevních záložen na území ČR a aplikovat postupy finanční analýzy na vybranou družstevní záložnu. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola se zabývá obecně finanční analýzou podniku, jejími zdroji, uživateli a metodami. Druhá kapitola se věnuje právní úpravě družstevních záložen, jejich fungování na Českém trhu a povinnostem vůči dohledu ČNB. Účetnictví a výkazy spořitelních družstev jsou rozebrány ve třetí kapitole. Závěrečná čtvrtá kapitola je věnována praktické analýze vybraného spořitelního družstva.
Vedoucí práce: Marie Míková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: družstevní záložny; finanční analýza; účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; credit unions; financial analysis; master's theses