Dezinformace v ekonomickém světě - Procháček, Jan (2011)
Předkládaná práce se zaobírá tématem nových médií a jejich možným zneužitím při realizaci ekonomické dezinformační kampaně. Práce popisuje základní vlastnosti dezinformace, její zařazení mezi ostatními pojmy, uvádí příklady dezinformačních kampaní pomocí tradičních i nových médií a upozorňuje na rizika spojená s anonymním použitím nových médií. Charakteristika konkrétních zástupců nových médií je doplněna o popis vybraných aspektů chování internetových uživatelů. V závěrečné části práce je popsána konkrétní koncepce, jak je možné naplánovat a vytvořit dezinformační kampaň pomoci nových médií s minimálními náklady i rizikem.