Dezinformace v ekonomickém světě - Procháček, Jan; Toman, Prokop, 1942-; Sigmund, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Předkládaná práce se zaobírá tématem nových médií a jejich možným zneužitím při realizaci ekonomické dezinformační kampaně. Práce popisuje základní vlastnosti dezinformace, její zařazení mezi ostatními pojmy, uvádí příklady dezinformačních kampaní pomocí tradičních i nových médií a upozorňuje na rizika spojená s anonymním použitím nových médií. Charakteristika konkrétních zástupců nových médií je doplněna o popis vybraných aspektů chování internetových uživatelů. V závěrečné části práce je popsána konkrétní koncepce, jak je možné naplánovat a vytvořit dezinformační kampaň pomoci nových médií s minimálními náklady i rizikem.
Vedoucí práce: Prokop Toman
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: kognitivní informatika [obor dipl. práce]; informace; dezinformace; diplomové práce; information; disinformation; master's theses