Fenomén bezdomovectví jako viditelný problém společnosti - Heřmánková, Jitka; Poláková, Olga, 1944-; Chalupníček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Fenomén bezdomovectví je problém, jehož závažnost stále stoupá. Z tohoto důvodu schválilo hlavní město Praha Akční plán bezdomovectví, kterým hodlá snížit neustále rostoucí počet bezdomovců. Tato práce se zaměřuje na větší informovanost o tomto problému, jeho příčinách a odpovídá na otázku, jestli je sociální pomoc dostatečná natolik, aby snižovala stavy osob bez přístřeší. Konkrétně je analyzován Akční plán a pozornost je soustředěna na sčítání bezdomovců na území Prahy. Metodou zkoumání je dotazníková metoda, která přináší odpovědi na příčiny vzniku bezdomovectví a jeho stálého přetrvávání v naší společnosti.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses