Důchodové pojištění ČR (mezinárodní srovnání) - Sedláčková, Veronika; Dočkal, Dalibor; Czesaný, Slavoj, 1940-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Téma důchodové pojištění je často skloňováno jak politiky, odborníky, tak i laickou veřejností. Tato práce je zaměřena na popis českého důchodového systému a jeho srovnání s vybranými důchodovými systémy členských zemí EU 27 (Německa, Velké Británie a Švédska). Dále se tato práce zabývá výnosností jednotlivých pilířů. Uvádím zde srovnání valorizace důchodových dávek, průměrné příjmy v časových řadách apod. V oblasti penzijního připojištění se zaměřuji na výpočet rentability vlastního kapitálu penzijních fondů, modelové příklady spoření, průměrného zhodnocení vložených prostředků apod. Další část práce je věnována komparaci České republiky a vybraných států. Zde se zaměřuji na porovnání výdajů na důchody (v % HDP) a dále pak na porovnání samotných pilířů důchodového zabezpečení. V závěru práce uvádím shrnutí situace důchodového pojištění v České republice a shrnutí zjištěných informací.
Vedoucí práce: Dalibor Dočkal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; důchodové pojištění; bakalářské práce; pension insurance; bachelor's theses