Ekonomický vývoj Španělska v letech 1975-1986 - Voneš, Jakub; Szobi, Pavel, 1983-; Podgorný, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Obsahem této práce je popis politicko-hospodářského vývoje Španělska během období přechodu k demokracii v letech 1975-1986. Země v tomto období prošla změnou od frankismu k demokracii. Práce se především zaměřuje na hlavní reformy, problémy spojené s přechodem, snahou o zapojení do Evropského hospodářského společenství a měnícím se hospodářstvím. Analyzuje dopady probíhající krize a snahy o její vyřešení. Práce taktéž poukazuje na problémy mimo hospodářství, jako jsou terorismus a role armády. Při výzkumu využiji českou, španělskou a anglickou provenienci, dílčí studie a nevydané prameny z Národního archivu v Praze.
Vedoucí práce: Pavel Szobi
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses