ANALÝZA STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY PŘI VÝROBĚ ELEKTRICKÉ ENERGIE Z OBNOVITELNÝCH ZDROJŮ - Horká, Tereza; Zeman, Karel; Petrášek, František, 1934-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Výroba elektrické energie z obnovitelných zdrojů je v dnešní době velmi aktuální téma, zejména kvůli problémům s ní souvisejících. Mluvíme o velkém národohospodářském problému, jelikož od začátku zde byly neefektivně nastaveny parametry v oblasti podpory elektrické energie z fotovoltaiky. To činí mimořádnou finanční zátěž do budoucna jak pro daňové poplatníky, tak pro stát. V teoretické části bude řešena obecná charakteristika výroby elektrické energie z obnovitelných zdrojů, právní prostředí pro výrobu energie v ČR, a také význam výroby elektrické energie z obnovitelných zdrojů pro národní hospodářství. V této části budou rovněž řešeny názory odborníků na výrobu elektrické energie z obnovitelných zdrojů. Ve vlastní práci bude analyzován vývoj strategie České republiky při výrobě elektrické energie z obnovitelných zdrojů ve sledovaném období od roku 1992 do současnosti z hlediska zejména legislativně-právního a ekonomického prostředí, kterým tuto oblast stát zásadním způsobem determinuje. Cílem této práce bude analyzovat vývoj strategie státu při výrobě elektrické energie z obnovitelných zdrojů, včetně vyhodnocení důsledků pro národní hospodářství české ekonomiky.
Vedoucí práce: Karel Zeman
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses