Analýza migrace českých lékařů za prací - Svoboda, Jakub; Gráf, Václav; Loužek, Marek, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Hlavním cílem bakalářské práce je analýza migrace českých lékařů za prací. Práce je rozdělena na několik částí. Pomocí základních ukazatelů je ujasněno postavení českého zdravotnictví v rámci zemí OECD. Poté se práce věnuje tomu, co říká teorie o migraci vysoce kvalifikované pracovní síly, za kterou jsou lékaři považováni. Na základě průzkumu mezi lékaři a studenty medicíny je zkoumán jejich migrační potenciál, včetně cílových zemí, motivací a migračních bariér. Nakonec je práce zaměřena na situaci v českém zdravotnictví ke konci roku 2010. Z analýzy celé situace vyplývá, že meziroční nárůst počtu českých lékarů odcházejících za prací do zahraničí nebude pravděpodobně nijak dramatický. Hromadný exodus českých lékařů do zahraničí tedy v současné době nehrozí.
Vedoucí práce: Václav Gráf
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses