Identifikace a ocenění zákaznických vztahů a kvalifikované pracovní síly v kontextu PPA - Pernica, Ondřej; Svačina, Pavel, 1979-; Rýdlová, Barbora, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce se zabývá oceňováním dvou netypických nehmotných aktiv pro účely finančního výkaznictví, především v kontextu alokace kupní ceny (PPA) podle IAS/IFRS. Teoretická část představuje rámec a specifika oceňování pro účely finančních výkazů a základní oceňovací přístupy a metody. Důraz je kladen na metodu nadměrných zisků (MEEM), užívanou často právě pro oceňování netypických nehmotných aktiv. V praktické části je demonstrováno použití metody MEEM na ocenění zákaznických vztahů v bankovnictví a ocenění pracovní síly včetně diskuse potenciálně slabých míst a možných úprav nejčastěji používaného výnosového modelu ocenění.
Vedoucí práce: Pavel Svačina
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses