Ocenění Komerční banky a.s. - Pospíšilová, Jana; Rýdlová, Barbora, 1976-; Svačina, Pavel, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem diplomové práce je stanovení tržní hodnoty společnosti Komerční banka, a.s. k 31. 12. 2009 na základě veřejně dostupných informací. První kapitola je věnována specifikům bankovních institucí, která je třeba zohlednit v procesu ocenění. Ve druhé kapitole jsou popsány základní informace o ocenění a o oceňované bance. Další částí je finanční analýza, která hodnotí finanční zdraví podniku. Obsahem čtvrté kapitoly je strategická analýza, která má za úkol posoudit celkový výnosový potenciál banky a její konkurenční pozici. V páté kapitole je sestaven finanční plán banky, který je doplněn o stručnou finanční analýzu. Výsledné ocenění je provedeno metodou DCF equity. Jako doplňkové metody byly zvoleny metody cenový obligační model, přímé ocenění z dat kapitálového trhu a metoda srovnatelných podniků.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses