Zostavenie finančného plánu a ocenenia spoločnosti Avaya Czech Republic, s.r.o. - Pastuchová, Barbora (2011)
Cieľom diplomovej práce je zistenie tržnej hodnoty podniku Avaya Czech Republic, s.r.o. k 30.9.2009. Avaya je súčasťou globálneho koncernu, ktorý chod podniku ovplyvňuje. Hodnota je hľadaná v dôsledku možného predaja podniku. K oceneniu sú použité 2 metódy, a to DCF Equity a metóda tržného porovnania, konkrétne metóda zrovnateľných podnikov. Náplňou diplomovej práce je vypracovanie analýzy generátorov hodnoty, zostavenie finančného plánu a samotné ocenenie.