Kurdská otázka a problematika kurdské menšiny v Turecku - Hatyina, Ladislav; Kadeřábková, Jaroslava, 1942-; Magott, Marta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Diplomová práce se zabývá problematikou kurdské menšiny na území Turecké republiky. V práci jsou zachyceny historické aspekty obou národů, tureckého i kurdského. Hlavní hypotézou této práce je určení, zdali v současné době je převládající snaha o obnovení samostatného státu Kurdistánu či spíše získání autonomie na turecké vládě. Část zkoumání byla rovněž věnovaná vzájemnému vztahu obou skupin.
Vedoucí práce: Jaroslava Kadeřábková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses