Ocenění podniku Palírny u Zeleného stromu - Starorežná Prostějov, a.s. - Šamánek, Jiří (2011)
Cílem diplomové práce je odhad tržní hodnoty společnosti Palírna u Zeleného stromu - Starorežná Prostějov, a.s. k 1.1.2010 a doporučení, zda je pro vlastníky výhodnější pokračovat v podnikatelské činnosti nebo ihned vstoupit do likvidace. Práce je strukturována do pěti částí - finanční analýza, strategická analýza, generátory hodnoty a finanční plán. Ocenění je provedeno metodou amortizační hodnoty, přičemž jsou zvoleny tři varianty budoucího vývoje (pesimistická, realistická, optimistická).